Učenici Srednje tehničke škole Tešanj obilježili Dan sestrinstva

/

Učenici Srednje tehničke škole sa profesoricama Dženanom Krličević Karahmet i Larisom Mehinović, sudjelovali su u obilježavanju Dana Sestrinstva. Kroz aktivnosti organizirane u sklopu događaja, učenici su izrazili zahvalnost i podršku medicinskim sestrama.

Učenici su zajedno stvarali poruke koje su iskazivale poštovanje prema medicinskim sestrama, ističući važnost njihovog posla i doprinosa zdravstvenom sistemu . Također, sudionici su izradili plakat koji je naglašavao ključnu ulogu medicinskih sestara u pružanju zdravstvene njege i njihovu nezamjenjivu ulogu u podršci pacijentima i njihovim porodicama.

Uz to, učenici su kroz interaktivne prezentacije prikazali različite zadatke i odgovornosti medicinskih sestara, kao što su mjerenje šećera i krvnog tlaka, pružanje osnovne njege pacijentima.

Ova inicijativa potiče svijest o važnosti sestrinstva te ističe značaj i predanost medicinskih sestara u pružanju kvalitetne zdravstvene njege, saopćeno je iz ove obrazovne institucije.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...

Poznati nosioci lista političkih stranaka za lokalne izbore u Tešnju

Kako se približavaju rokovi za predaju lista tako i...