Radovi na gradnji autoputa kroz Tešanj sve intenzivniji

/

Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine objavile su danas fotografije koje prikazuju napredak radova na najdužoj ugovorenoj dionici autoputa do sada. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 420 miliona eura, a očekuje se da će biti završen u narednih 30 mjeseci.

Autoceste FbIH

Dionica autoputa prolazi kroz gusto naseljena područja općina Tešanj, Maglaj i Žepče, na kojoj će biti izgrađeno oko 40 različitih objekata. Među ključnim građevinama su nasip s 4,5 miliona kubnih metara zemljanog materijala i tunel “Crni vrh” dug dva kilometra.

Autoceste FbIH

Kako je ranije naveo Mehmet Orhan Bati, predstavnik izvođača radova Cengiz Insaat AS, radi se o izuzetno zahtjevnoj dionici te da su moguće poteškoće očekivane. Ipak, vjeruje se kako će uz saradnju s lokalnim vlastima, investitorom i nadzorom, sve prepreke biti prevaziđene kako bi se posao okončao u predviđenom roku.

Autoceste FbIH

Kako bi se sačuvala lokalna infrastruktura, planirana je i gradnja internih saobraćajnica. Ukupni troškovi gradnje ove dionice autoputa procjenjuju se na oko 850 miliona maraka, a sredstva su osigurana putem Evropske investicijske banke.

Autoceste FbIH

Fotografije koje su objavljene danas svjedoče o kontinuiranom napretku radova na ovoj važnoj infrastrukturnoj investiciji, koja će značajno doprinijeti razvoju i povezanosti regije.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Svečani ispraćaj 202 maturanta i maturantice Mješovite srednje škole Tešanj

U petak, 24. 05.2024. godine, upriličen je svečani ispraćaj...

Firma SAJO PLAST prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta " Jedan privrednik, jedna učionica" sudjelovala...

Maglaj: Završeno uređenje desne obale rijeke Bosne

Kako je saopćeno iz općine Maglaj uspješno je završeno...

Doboj Jug: Realizacija infrastrukturnih projekata

U ulici Brezik na području općine Doboj Jug, aktivni...