Tešnjak Almir Kopić dobitnik je zlatne policijske značke MUP ZDK

/

Almir Kopić inspektor u PS Tešanj dobitnik je zlatne policijske značke MUP ZDK.

Danas su u okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, ministar unutrašnjih poslova Emir Vračo i policijski komesar Admir Gazić položili cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima ovog Ministarstva, poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, kao i prilikom obavljanja policijskih poslova i zadataka.

Ovom prilikom, u prisustvu članova porodica poginulih pripadnika Ministarstva, cvijeće su položili i predstavnici Sindikata policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Grada Zenica, predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Zenica, Odreda policije “Manevar”, Odreda policije za specijalne namjene “Bosna 3” i Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona zajedno sa ministrom za boračka pitanja ZDK.

Prilikom obraćanja Ministar Emir Vračo i policijski komesar Admir Gazić su naglasili da se obilježavanjem Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona iskazuje dužno poštovanje i čuva uspomena na sve pripadnike Ministarstva koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i kolega koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih policijskih zadataka u cilju očuvanju sigurnog ambijenta za dobrobit cjelokupne zajednice. Također su naglasili da ovaj doprinos društvenoj zajednici nikada ne smije biti zaboravljen, te da se mora voditi konstantna briga o statusu njihovih porodica.

Nakon polaganja cvijeća organizovan je zajednički ručak za sve prisutne, kako bi se i na ovaj način u prijateljskom okruženju evocirale uspomene i podijelila sjećanja na naše pripadnike, kćeri i sinove.Navedeno je iz Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Firma SAJO PLAST prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta " Jedan privrednik, jedna učionica" sudjelovala...

Maglaj: Završeno uređenje desne obale rijeke Bosne

Kako je saopćeno iz općine Maglaj uspješno je završeno...

Doboj Jug: Realizacija infrastrukturnih projekata

U ulici Brezik na području općine Doboj Jug, aktivni...

ADIL HALILOVIĆ IMENOVAN U PREDSJEDNIŠTVO SNAGE NARODA BIH

Adil Halilović društveno-politički aktivista i odnedavno predsjednik OO SNAGA...