Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

/

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”.

Večernjakov pečat je zaslužio između ostalog i zato što je s pravoslavnim svećenikom sagradio kuću porodici Anđelike Grujičić te pomogao porodicu Stipe Katića i mnogim drugima.

U svom djetinjstvu nisam živio u obilju, znam kako je kada treba pomoć, a nema je nigdje, zato danas stojim ovdje ne zbog sebe, već zbog svih onih čije su nesreće postale i moje, čije smo nesreće pretvorili u trijumfe, zajedničkim snagama. Humanost nije pitanje novca, nije pitanje vjere ni nacije, humanost je jezik srca koji svi razumijemo. Ja sam samo Hudo, čovjek koji vjeruje da dijeljenje s drugim nije obveza nego privilegija. Hvala vam, ne zbog priznanja koje ste mi dodijelili već zbog ljudskih vrijednosti koje promoviramo zajedno – poručio je među ostalim Sabahudin Sinanović uspješni privrednik i veliki humanitarac dobitnik Večernjakova pečata u kategoriji Humanost.”

 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...