Tešanj: Tokom vikenda dvije intvencije vatrogasaca

/

U protekla 72 sata, Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Tešanj je intervenisala ukupno dva puta, pružajući brzu i efikasnu reakciju u slučajevima požara.

Prvi slučaj zabilježen je dana 18. juna 2024. godine u 16:44 sati, kada je ekipa PVJ reagovala u naseljenom mjestu Jelah Polje. Požar je zahvatio deponiju građevinskog otpada, međutim, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, nije prouzrokovana materijalna šteta. U gašenju požara učestvovala su dva vatrogasca.

Istog dana, u 21:22 sata, ekipa PVJ ponovo je intervenisala, ovaj put u naselju Rosulje. Požar je izbio na deponiji đubreta. Zahvaljujući reakciji vatrogasaca, nisu zabilježene materijalne štete. U gašenju požara također su učestvovala dva vatrogasca.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...