Vlada FBiH im povezuje radni staž, a oni troše milione na 20 novih limuzina

/

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je 20.000 KM iz tekuće rezerve za Službu za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, piše Capital.

Razlog je uplata neuplaćenih doprinosa Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje i za uvezivanje radnog staža prijašnjim uposlenicima Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine.

Raspisali tender

Iako iznos nije značajan, nova svota novca građana troši se kako bi se ispunile zakonom propisane obaveze dok Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH čeka na ponude za nove automobile.

Kao što je ranije objavljeno, Služba za zajedničke poslove Federacije Bosne i Hercegovine raspisala je tender za nabavku 20 novih vozila za koje planira potrošiti 1,65 miliona KM.

Od toga Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine nabavlja dvije luksuzne limuzine čija snaga motora mora biti veća od 210 odnosno 250 kW, procijenjene vrijednosti po 150.000 KM sa PDV-om.

Kod njihovih specifikacija navedeno je da se traži, kod jednog, 4×4 pogon i snaga motora minimalno 210kW, a kod drugog da je godina proizvodnje 2024. i snaga motora minimalno 250kW.

Druga dva najskuplja vozila koje Služba želi platiti novcem građana su u cjenovnom rangu od po 120.000 KM. Ponovno se traži auto čija snaga motora ne smije biti manja od 210 kW, dok su za drugo spušteni kriteriji na 145 kW.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...