Sarajevo Business Bridge Awards – Nagrada mesnoj industriji Madi za projekat godine

/

Mesna industrija MADI dobitnik je nagrade Sarajevo Business Bridge Awards za Projekat godine za značajnu investiciju od 19 miliona KM u fabriku stočne hrane „Agromix d.o.o.“ Doboj.

„Ova nagrada je pokazatelj kontinuiranih napora i višegodišnjeg rada, truda i zalaganja, a mi planiramo nastaviti u još jačem ritmu.“, kazao je direktor društva Maid Jabandžić.

Važno je istaknuti da je Agromix d.o.o. u protekle tri godine, od kada je dio vlasničke strukture MADI-ja povećao kapacitet proizvodnje za deset puta.

Podsjetimo se, priča o kompaniji MADI počela je 1989. godine kada je od malog porodičnog biznisa izrasla u najveću mesnu industriju. Vodeći se principom „Mi imamo sve u svojoj kući“ MADI samostalno zaokružuje proces proizvodnje, prerade i distribucije proizvoda sa svojih šest uspješnih kompanija: Agromix d.o.o. Doboj, Euro Meat d.o.o. Maglaj, Mi-Power d.o.o. Tešanj, Veterinarska stanica d.o.o. Tešanj, Agrofarms Tešanj d.o.o.  i MADI GmbH.

Sva dostignuća rezultat su truda i rada blizu 800 uposlenih, koji ulažu napore kako bi proizvodi bili prepoznatljivi na tržištu, a sav proces je kontrolisan i zasnovan na modernoj tehnologiji. Posluje se u skladu sa HACCP sistemom, te HALAL i ISO 9001:2015.

Kapacitet proizvodnje konfekcioniranog mesa peradi je 100 tona/dan, dok je kapacitet prerade 5 000 t godišnje. Sa postojećim kapacitetom linije od 8 000 brojlera/sat naša klaonica je najveća u regionu, a neizostavno je spomenuti i vlastitu inkubatorsku stanicu koja proizvodi 22 miliona jednodnevnih pilića godišnje.

Sestrinska kompanija Euro Meat d.o.o. je jedan od lidera u proizvodnji i distribuciji crvenog mesa, dok je Agromix d.o.o. lider u proizvodnji stočne hrane sa kapacitetom 300 tona dnevno.

Izuzetni napori se ulažu kada je u pitanju očuvanje životne okoline, stoga posjedujemo prečistač otpadnih voda i najveću solarnu elektranu za vlastite potrebe.

Gradeći partnerstva sa drugim privrednicima, akademskom zajednicom i brinući se o društvu Mesna industrija MADI predstavlja nešto puno više od proizvodnje mesa, stoga je danas regionalni lider u prehambenoj industriji te doprinosi stvaranju boljeg okruženja za nove generacije.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Koliko je BiH uradila na prilagođavanju privrede obnovljivim izvorima energije

Evropska komisija uvela je prošle jeseni mehanizam za ugljično...

Tri decenije inovacija u medijskoj i marketinškoj industriji

Prošlo je 27 godina otkako je TNT Group započeo svoju misiju...

ProCredit Bank, TRA i UTBiH o prekograničnom poravnanju emisije ugljika (CBAM)

ProCredit Bank, Udruženje termoenergetičara u Bosni i Hercegovini i...