CIK-u odobreno dodatnih 4,17 miliona KM za Lokalne izbore 2024.

/

Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine danas je na osnovu zahtjeva Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH) odobrilo dodatna finansijska sredstva u iznosu od 4.173.000 KM za provedbu Lokalnih izbora u BiH zakazanih za 6. oktobar ove godine koja će biti raspoloživa nakon što Centralna izborna komisija BiH dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH operativni plan troškova.

Logistički troškovi

Tražena dodatna sredstva, kako je saopćeno iz CIK BiH, uglavnom su planirana za troškove angažovanja dodatnog osoblja te njihovu edukaciju kao i za logističke troškove u vezi izbornih tehnologija.

Za aktivnosti koje provodi Centralna izborna komisija BiH već je odobreno 7.410.000 KM koliko je Centralna izborna komisija BiH prvobitno tražila.

Nakon stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija BiH je posebnim zahtjevom tražila dodatnih 4.173.000 KM koja su danas i odobrena.

Najveći iznos

– Osim navedenih finansijskih sredstava treba dodati da će i općine/gradovi imati oko 7.500.000 KM troškova, od čega najveći iznos ide za naknade članovima biračkih odbora. Tako da će na osnovu procjena Lokalni izbori 2024. godine koštati oko 19.000.000 KM – saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK BiH, prenosi Avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...