Maglaj: Završeno uređenje desne obale rijeke Bosne

/

Kako je saopćeno iz općine Maglaj uspješno je završeno uređenje desne obale rijeke Bosne, protežući se od gradskog mosta do ušća potoka Jandrošac. Ovaj značajan projekat obuhvatio je izgradnju obaloutvrde duž obje strane rijeke Bosne, kao i proširenje samog riječnog korita, što će znatno doprinijeti boljoj zaštiti od mogućih poplava.

Završetkom izgradnje ovog dijela obaloutvrde postignut je viši nivo sigurnosti za građane općine Maglaj, čime se štite životi i imovina lokalnog stanovništva od prirodnih nepogoda. Ova inicijativa nije samo korak ka jačanju infrastrukture, već i ka očuvanju životne sredine i poboljšanju kvaliteta života u ovom području.

Nastavlja se svakodnevni rad na tome da se što prije nastavi izgradnja obaloutvrde duž obje strane rijeke Bosne, u skladu s pripremljenom projektnom dokumentacijom. Ovaj projekat će imati dalekosežne pozitivne efekte na lokalnu zajednicu, unapređujući infrastrukturu i osiguravajući sigurnost građanima u slučaju eventualnih budućih prirodnih nepogoda.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...