Memorijalna šetnja za doktorice Azru Spahić i Almu Suljić u Sarajevu: Godišnjica tragične nesreće

/

Danas, 26. maja, obilježava se prva godišnjica tragične nesreće u kojoj su živote izgubile doktorice Azra Spahić i Alma Suljić.

Na današnji dan prošle godine, Armin Berberović je, upravljajući vozilom u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole, na pješačkom prijelazu udario Azru i Almu. Azra Spahić preminula je na mjestu nesreće, dok je Alma Suljić zadobila teške povrede od kojih je preminula nekoliko dana kasnije.

Kako bi odali počast tragično stradalim doktoricama, danas će u Sarajevu biti održana memorijalna šetnja. Šetnja će započeti ispred Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u 18 sati, a ruta će voditi do mjesta stradanja, gdje se sada nalazi spomen-ploča na Marijin Dvoru.

Na mjestu stradanja bit će upriličeno polaganje cvijeća i odavanje počasti smrtno stradalim kolegicama.

Iz Udruženja su poručili: “Šetnja kreće ispred Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu sa rutom kretanja do mjesta stradanja tj. mjesta gdje se sada nalazi Spomen ploča – Marijin Dvor. Na mjestu stradanja će biti upriličeno polaganje cvijeća i odavanje počasti smrtno stradalim kolegicama.”

Podsjećamo, suđenje Arminu Berberoviću je trenutno u toku pred Kantonalnim sudom u Sarajevu. Ovaj tragičan događaj ostavio je dubok trag u zajednici, a današnja šetnja prilika je za prisjećanje na Azru i Almu, te za iskazivanje solidarnosti i podrške njihovim porodicama i prijateljima.

Izvor: radiosarajevo

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poražavajući rezultati: U BiH 187.000 nezaposlenih

U periodu od januara do marta radnu snagu BiH...

Temperature rastu: Danas do 34 stepena

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar...

Odakle dolazi najviše nesigurnih proizvoda u BiH?

Hemijski rizik, rizik od gušenja, strujnog udara, požara ili...