U organizaciji LRC Grupacije u okviru projekta „Pouzdanost“ održan B2B susret u Trebinju: “Inovacije kao temelj pouzdanosti i uspjeha ”

/

U prostorijama Kulturnog centra Trebinje u okviru projekta “Pouzdanost”, a u organizaciji LRC Grupacije održan je još jedan u nizu B2B susreta Kluba pouzdanih pod nazivom “Inovacije u biznisu kao temelj pouzdanosti i uspjeha ”.  Ovaj događaj dio je projekta “Pouzdanost 2023/24”  koji pod sloganom „Uzdaj se u pouzdanost“ organizuje LRC Group tokom cijele godine u gradovima širom Bosne i Hercegovine. Domaćin ovog susreta bio je Grad Trebinje, a događaj je dio programa otvaranja turističke sezone i dvodnevnog programa sa bogatim sadržajima koje su pripremili.

Prisutnima se pozdravnim govorom obratio Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, koji je rekao da Gradska uprava rado daje podršku ovakvim predavanjima. „Hvala svima koji su dali doprinos da se priča o inovacijama dešava u Trebinju. Već smo duži vremenski period uključeni. Recimo u Trebinju pitanje javne rasprave, sistemi za navodnjavanje, sve je to nešto za šta smo dali doprinos ali je činjenica da uvijek ima nešto novo da se nauči i da se prate inovacije, bilo da je prodaja proizvoda ili usluga u turizmu“, kaže gradonačelnik Ćurić.

„Cilj ovog susreta je kontinuirano stvarati platformu za poslovne ljude da se povežu, inspirišu i ostvare nove poslovne prilike. Tema “Inovacije u biznisu kao temelj pouzdanosti i uspjeha” odabrana je s ciljem istraživanja ključnih aspekata koji doprinose održivom poslovanju i dugoročnom uspjehu kompanija“, kazala je Jadranka Kuljanin, generalna direktorica i članica Uprave LRC Grupacije. „Drago mi je da smo na jednom mjestu iz čitave BiH okupili privrednike, razmijenili iskustva“, dodala je Kuljanin

Prisutnima se obratila  i Fatima Nikšić, direktorica marketinga LRC Grupacije i direktorica projekta “Pouzdanost”. „Danas smo ovdje sa vama u Trebinju, gdje ćemo zajedno obilježiti početak turističke sezone i proslaviti rezultate najuspješnijih. Nakon Trebinja očekuje nas  12. juna B2B susret Kluba pouzdanih u Tešnju koji organizujemo u saradnji sa UP Biznis Centar Jelah-Tešanj. Zatim slijede Tuzla, Mostar i nova Gala konferencija sa novim dobitnicima priznanja i Zvijezda pouzdanosti. Sigurna sam da ćemo danas svi zajedno iz Trebinja poslati snažnu poruku i jednu lijepu, pouzdanu priču“, poručila je Nikšić.

Ujedno, održana je i panel diskusija na istoimenu temu, a učesnici u panelu  su bili predstavnici domaćih kompanija sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti. Među panelistima bili su: Damir Savić, šef odjeljenja za prodaju ICT usluga m:tel a.d., Ivana Malović, vlasnica karijerna savjetnica za razvoj liderstva i biznisa, Radovan Vukoje, vlasnik vinarije “Podrumi Vukoje 1982”, Veselin Savić, direktor Područne privredne komore Trebinje i  Žarko Vico, pomoćnik direktora Turističke organizacije Trebinja i koordinator platforme “Trebinje.Travel”.

Ivana Malović, karijerna savjetnica za razvoj liderstva i biznisa je rekla da je ovakav vid edukacija važan jer se može naučiti na prvom mjestu zašto su važne inovacije. „Danas su na programu dobre i značajne teme. Kada god ulažemo u sebe i svoje zaposlene, mi podstičemo i grad i zajednicu i turizam“, kaže Malović.

,,Ovim putem se želim zahvaliti organizatorima na pozivu i prilici da na bazi višegodišnjeg poslovnog iskustva stručnoj poslovnoj javnosti iznesem svoje viđenje inovacija u biznisu kao temelja pouzdanosti i uspjeha, te prezentujem realizovane, aktuelne i buduće poslovne aktivnosti i inovativne projekte Turističke organizacije Trebinja, uz poseban osvrt na novu „online“ platformu “Trebinje.Travel” u okviru koje sam angažovan kao koordinator. Inovacije su važna i aktuelna tema u svim privrednim granama, a uslijed stalnih dinamičnih promjena globalnog turističkog tržišta koga karakteriše izuzetna prezasićenost nekako je to u našoj branši posebno izraženo. Sposobnost prilagođavanja konstantnim tržišnim promjenama i spremnost kreiranja i uvođenja inovacija u sopstveno poslovanje postale su najbolje mjerilo uspjeha jednog poslovnog subjekta i glavni uslov za sticanje epiteta “uspješan” i “pouzdan”“, zjavio je Žarko Vico, pomoćnik direktora Turističke organizacije Trebinja i koordinator platforme “Trebinje.Travel”:

Jedan od učesnika u panelu bio je i  Damir Savić, šef odjeljenja za prodaju ICT usluga m:tel a.d. U svom izlaganju između ostalog rekao je: „Sigurnost i pouzdanost, uz kvalitet i inovacije, su osnov za razvoj i pružanje usluga Mtela. Kada se radi o poslovnim korisnicima, Mtel ima posebnu odgovornost, jer naše usluge predstavljaju jedan od glavnih faktora za efikasno i uspješno poslovanje. Zbog toga Mtel pruža veliki broj usluga za poslovne korisnike, a na ovom panelu razgovarali smo o ICT uslugama, sa naglaskom na dvije. VDC (Virtual Data Center) je usluga kojom našim korisnicima omogućavamo da optimizuju razvoj i troškove kada je u pitanju nabavka ili proširenje serverske infrastrukture uz postojanje DR (Disaster Recovery) funkcionalnosti koja daje sigurnost da poslovanje neće biti ugroženo ni u slučaju nastanka neke nepredvidive situacije. Server Housing usluga omogućava korisnicima Mtela da vlastitu serversku infrastrukturu postave u posebno opremljenim i zaštićenim objektima Mtela, u kojima su realizovane sve pretpostavke za neprekidan i kvalitetan rad.“

„Posebna tema na današnjem panelu bila su Cyber Security rješenja Mtela. Neophodno je prije svega podići svijest svih naših korisnika o ugroženosti naših podataka na internetu, opasnosti cyber napada i značaju zaštite od tih napada. Mtel svojim korisnicima nudi nekoliko Cyber Security usluga i rješenja uz čije korišćenje se značajno povećava zaštita od cyber napada i ukupna internet bezbjednost.“ – istakao je Savić.

Održani susret u Trebinju još jedan je dokaz da projekat “Pouzdanost” otvara mogućnosti inovacija, inspiracije i umrežavanja, te okuplja vizionarske tržišne lidere, stručnjake, predstavnike bonitetno pouzdanih kompanija, institucija, medija, ali i poznata imena sportske, glumačke i muzičke scene.

Tokom ovog B2B susreta, učesnici su imali priliku da kroz panel diskusije i networking prošire svoje znanje o inovativnim praksama u poslovanju, razmijene iskustva sa kolegama iz srodnih ili različitih industrija i pronađu nove načine za unapređenje svojih poslovnih aktivnosti.

„Svi koji žele učestvovati u našim B2B susretima i imaju želju za poslovnim umrežavanjem sa pouzdanim kompanijama širom Bosne i Hercegovine, mogu to učiniti prijavom putem naše stranice www.pouzdanost.ba klikom na rubriku Klub pouzdanih – Tu pripadam! Kreirali smo članske kartice i godišnju članarinu sa svim benefitima koje nosi članstvo. Zahvalni smo svim našim partnerima na doprinosu realizaciji susreta u Trebinju i radujemo se svim novim B2B susretima koji su pred nama.“- poručuju iz LRC-a.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Koliko je BiH uradila na prilagođavanju privrede obnovljivim izvorima energije

Evropska komisija uvela je prošle jeseni mehanizam za ugljično...

Sarajevo Business Bridge Awards – Nagrada mesnoj industriji Madi za projekat godine

Mesna industrija MADI dobitnik je nagrade Sarajevo Business Bridge Awards za...

Tri decenije inovacija u medijskoj i marketinškoj industriji

Prošlo je 27 godina otkako je TNT Group započeo svoju misiju...

ProCredit Bank, TRA i UTBiH o prekograničnom poravnanju emisije ugljika (CBAM)

ProCredit Bank, Udruženje termoenergetičara u Bosni i Hercegovini i...