Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

/

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih boraca (ABNOR) iz Tešnja, Maglaja i Žepča s ministrom za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona, Adnanom Sirovicom. Ideja za ovo druženje potekla je od predsjednika tešanjskog udruženja, Muharema Sejdića, a cilj je bio povezivanje članova iz različitih općina i prisjećanje na značaj narodnooslobodilačke borbe. Poseban gost bio je najstariji član tešanjskog udruženja, jedini preživjeli borac iz tog perioda. Riječ je o 98-godišnjem Edibu Mehinagiću, koji je od ministra Sirovice dobio prigodnu nagradu.

„Zaključci današnjeg sastanka naglašavaju potrebu za intenzivnijim druženjem ove generacije ljudi, s ciljem očuvanja i promoviranja ideje antifašizma. Istaknuto je da je važno nastaviti zajedničku borbu protiv fašizma i prenositi te vrijednosti na mlađe generacije“, kazao je za ZOS radio ministar Sirovica.

Ministar Sirovica je istakao promjene u politici ministarstva od njegovog dolaska, naglašavajući povećanu podršku kako kantonalnim, tako i općinskim udruženjima. Ponosan je na svoje prisustvo na događajima poput obilježavanja na Smetovima i izražava punu podršku radu svih udruženja u kantonu. Poručio je da je važno mladima prenijeti vrijednosti koje simboliziraju ljudi poput Ediba, najstarijeg člana udruženja, te ih potaknuti na očuvanje i njegovanje antifašističkih ideala.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...