Jelka Miličević imenovana za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH

/

Nakon cjelodnevne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Jelka Miličević je izglasana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH.

Za ovu odluku je glasao 51 zastupnik, tri su bila suzdržana, a 25 je bilo protiv, javlja Avaz.

Ovu odluku će trebati potvrditi i Dom naroda Parlamenta FBiH.

Ona je na ovoj poziciju naslijedila Dubravku Bošnjak, koja je razriješena prije kraja mandata, jer je izabrana za ministricu civilnih poslova BiH.

Zastupnica Jasmina Biščević-Tokić (SDA) je kritikovala to što Jelka Miličević nije dostavila dokaz da se iščlanila iz HDZ-a, jer je obnašala funkciju ministrice finansija FBiH, a preduslov za imenovanje je da se tu bira nestranačka osoba.

Haris Šabanović, zastupnik SDA, je kazao da smo imali “politički proces koji je poslao Fadila Novalića u zatvor”.

“Ne mogu a da o tome ne pričam i da je to nekome normalno, a druga osoba koja je tužena u tom procesu se imenuje u Agenciju za bankarstvo”, rekao je on.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vršidba ječma, ratari zadovoljni rodom, ali ne i otkupnom cijenom!

Kiša koja je padala prethodnih dana na kratko je...

Poražavajući rezultati: U BiH 187.000 nezaposlenih

U periodu od januara do marta radnu snagu BiH...

Temperature rastu: Danas do 34 stepena

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar...