Doboj jug: Općinski načelnik sa resornim ministrom razgovarao o produženom boravku za učenike

/

Općinski načelnik Mirnes Tukić boravio je u radnoj posjeti Vladi Zeničko-dobojskog kantona, tačnije Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i ministru Mirzi Mušiji.

Posebna tema bila je problematika iz oblasti obrazovanja i naročito pitanje produženog boravka za učenike razredne nastave, a sastanku je prisustvovala i direktorica Osnovne škole “21. mart” Azra Denjalić i pokušalo se iznaći odgovarajuća rješenja koja idu u korist učenika i njihovih roditelja.

Naglašen je i problem nedovoljnog broja učenika u Područnoj školi Mravići gdje se suočavamo sa pitanjem daljeg opstanka navedene škole i biće urađeno sve kako bi se sačuvala kao i škole slične njoj na našem kantonu, rekao je ministar Mušija.

U nastavku je razgovarano i o aktivnom projektu u općini Doboj Jug, a to je izgradnja “Sportskog centra Doboj Jug”, na lokalitetu pored Doma kulture Mravići. Ministar Mušija dao je svoju bezrezervnu podršku ovom projektu insistirajući da se uz partnerski odnos Ministarstva i Općine navedeni sportski objekat i otvori u što kraćem roku ističući potrebu osiguranja adekvatne infrastrukture za razvoj sporta kod naših građana, a naročito mladih.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...