Doboj jug: Općinski načelnik sa resornim ministrom razgovarao o produženom boravku za učenike

/

Općinski načelnik Mirnes Tukić boravio je u radnoj posjeti Vladi Zeničko-dobojskog kantona, tačnije Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i ministru Mirzi Mušiji.

Posebna tema bila je problematika iz oblasti obrazovanja i naročito pitanje produženog boravka za učenike razredne nastave, a sastanku je prisustvovala i direktorica Osnovne škole “21. mart” Azra Denjalić i pokušalo se iznaći odgovarajuća rješenja koja idu u korist učenika i njihovih roditelja.

Naglašen je i problem nedovoljnog broja učenika u Područnoj školi Mravići gdje se suočavamo sa pitanjem daljeg opstanka navedene škole i biće urađeno sve kako bi se sačuvala kao i škole slične njoj na našem kantonu, rekao je ministar Mušija.

U nastavku je razgovarano i o aktivnom projektu u općini Doboj Jug, a to je izgradnja “Sportskog centra Doboj Jug”, na lokalitetu pored Doma kulture Mravići. Ministar Mušija dao je svoju bezrezervnu podršku ovom projektu insistirajući da se uz partnerski odnos Ministarstva i Općine navedeni sportski objekat i otvori u što kraćem roku ističući potrebu osiguranja adekvatne infrastrukture za razvoj sporta kod naših građana, a naročito mladih.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...