Firma FESTA SYSTEM prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

/

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj  “Jedan privrednik, jedna učionica” učestvovala je firma FESTA SYSTEM i donirala stolariju za školski frizerski salon.

“Donirana stolarija je ugrađena, a naši učenici i nastavnici praktične nastave imaju bolje uslove za kvalitetniju realizaciju nastavnog procesa i ljepši boravak u školskom frizerskom salonu. Zahvaljujemo se firmi FESTA SYSTEM na ovoj vrijednoj donaciji!”- navode iz obrazovne institucije.

FESTA SYSTEM

FESTA SYSTEM proizvodi prozore, vrata, staklene stijene, klizne i sigurnosne sisteme, zaštitu od sunca, te garažna i industrijska vrata , a interesantno je da je priča o ovoj kompaniji nastala prije čak 90 godina.

Prva vrata i prozori s potpisom Festa nastala su 1930. godine u maloj zanatskoj radionici Halida Feste u Jelahu.

Krajem devedesetih godina prošlog vijeka počeli su saradnju s kompanijom Hörmann, čiji su ekskluzivni distributeri za BiH, kao i kompanijom Schüco, a danas su njihovi proizvodi ugrađeni u objekte širom Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Belgije, Luksemburga i Italije.

Kako bi zadovoljili i ispunili želje svojih klijenata kontinuirano rade na izradi novih modela i korištenju najnovijih materijala i tehnologija.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...