Hitna sjednica Doma naroda BiH: Razmatrat će zabranu uvrštavanja neusklađenih zakona na dnevni red

/

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zasjedat će danas s početkom u 11 sati.

Riječ je o hitnoj sjednici sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je prijedlog Kemala Ademovića, predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH, o izmjenama Poslovnika.

Izmjena je mnogo, a tiču se primarno uvrštavanja prijedloga koji još nisu dobili mišljenje Ustavnopravne komisije na dnevni red sjednice.

Pored toga, traži se i efikasniji rad kroz definisan broj replika, diskusija i ispravki krivih navoda, te izmjene procedure za hitni postupak.

Razlog za donošenje ovakvog prijedloga je prethodna sjednica, održana 18. marta. Tada je Klub Bošnjaka sjednicu napustio, nakon što je Želimir Novaković (SDS) donio prijedlog izmjena Zakona o Ustavnom sudu BiH bez mišljenja Ustavnopravne komisije.

Kada je, glasovima Kluba Hrvata i Kluba Srba ovaj prijedlog uvršten na dnevni red, Klub Bošnjaka je sjednicu napustio.

Sjednica počinje u 11 sati, a očekuje se prisustvo svih delegata. Ipak, predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik najavio je da će političari iz ovog dijela BiH dolaziti na sjednice, ali neće aktivno učestvovati u radu gdje ne postoji “interes” za RS.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vršidba ječma, ratari zadovoljni rodom, ali ne i otkupnom cijenom!

Kiša koja je padala prethodnih dana na kratko je...

Poražavajući rezultati: U BiH 187.000 nezaposlenih

U periodu od januara do marta radnu snagu BiH...

Temperature rastu: Danas do 34 stepena

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar...