Putna Infrastruktura u fokusu: Aktivni projekti u Općini Doboj Jug

/

Općina Doboj Jug ističe putnu infrastrukturu kao ključni segment svakodnevnog života i funkcionalnosti lokalne zajednice. U skladu s tim, trenutno su aktivni brojni projekti koji će unaprijediti putne pravce širom općine. Evo pregleda aktivnih projekata:

  • “Sanacija puteva i deformacija u kolovozu”: Raspisan je tender za više putnih pravaca, uključujući rekonstrukciju ulice Breza, presvlačenje ulice Škilje, asfaltiranje ulice Lovačka i ulice Bare, asfaltiranje ulice 203. brigade i dva sokaka, uređenje trotoara kod Gornje džamije u Mravićima te asfaltiranje nekoliko manjih dionica i deformacija u kolovozu.
  • “Rekonstrukcija puta u poslovnoj zoni Mravići, faza II”: Potpisan je ugovor o izvođenju radova za drugu fazu ovog projekta. Po završetku faze II, bit će izvršena presvlaka puta od Ribarske kuće do Eni-ema.
  • “Izgradnja trotoara u Poslovnoj zoni Mravići”: Projekt se nalazi u fazi završetka radova, s ukupnom dužinom od 1000 metara.
  • “Rekonstrukcija puta u Poslovnoj zoni Matuzići”: Sredstva za ovaj projekt su odobrena, a očekuje se uskoro raspisivanje tendera za izvođenje radova od semafora prema Dobojputevima.
  • “Uređenje puta u ulici Šumska”: Financijska sredstva su na odobrenju, a skora realizacija i raspisivanje tendera očekuju se nakon dobivanja odobrenja.

Ovi projekti označavaju značajan korak naprijed u poboljšanju putne infrastrukture općine Doboj Jug, što će rezultirati udobnijim i sigurnijim putovanjem za sve stanovnike i posjetitelje ovog područja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...