Pitali ste: Šta se radi na unaprijeđenju zdravstvene zaštite

/

Još jedno pitanje je pristiglo u našu redakciju od strane građana, kojeg je zanimalo šta se čini na unaprijeđenju lokalnog zdravstvenog sistema.

Prema dostupnim, informacijama JZU Dom zdravlja Izdudin Mulabećirović – Izo Tešanj u naredne tri godine planira adaptirati postojeće prostore u ambulantama Šije i Tešanjka, kao i provesti informatizaciju medicinskih službi.

Kako su naveli iz ove ustanove u cilju im je i podizanje nivoa zdravstvene zaštite starije populacije i oboljelih od kroničnih oboljenja sa posebnim osvrtom na tretman u kućnom liječenju (patronaža) u okviru projekta Federalnog Ministarstva zdravstva,

Jedna od aktivnosti koja će također biti realizirana u narednom periodu je i osposobljavanje Centra za rani rast i razvoj za pružanje zdravstvenih usluga u skladu sa rastućim potrebama stanovništvu Opčine Tešanj

Treba svakako istaknuti da je u protekloj godini došlo do značajnog povećanje broja pruženih zdravstvenih usluga u odnosu na 2022.godinu u sljedećim službama:

  • Službi za zdravstvenu zaštitu djece 18,5%,
  • u Službi Hitne medicinske pomoći 23%,
  • u Centru za mentalno zdravlje 14%,
  • dok je broj RTG i UZV dijagnostiku višestruko povećan.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pitanja građana: Koji su to predmeti na kojima najčešće radi Općinski sud u Tešnju

Jedan od naših čitatelja je u našu redakciju je...

Pitanja građana: Koliko ima nezaposlenih u Tešnju

U našu redakciju je pristiglo pitanje u kojem našeg...

Pitanje građana: Koliko udruženja građana djeluje u Tešnju

Našoj redakciji postavljeno je pitanje o broju udruženja građana...

Odgovor na Pitanje građana: Kakvi su planovi za poboljšanje cestovne infrastrukture?

U redakciju nam je stiglo pitanje od strane jedne...