Novi tender CIK-a za štampanje glasačkih listića iza 7. juna

/

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) raspisat će novi tender za štampanje glasačkih listića za lokalne izbore nakon 7. juna, odnosno nakon isteka roka za podnošenje žalbe, potvrđeno je za Faktor iz CiK-a.

“Rok za podnošenje žalbe na odluku Centralne izborne komisije BiH o poništenju postupka nabavke usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za Lokalne izbore 2024. godine istječe 7. juna, tako da Centralna izborna komisija BiH tek po pravosnažnosti navedene odluke može pokrenuti novi postupak javne nabavke”, kazala je za Faktor portparolka CIK-a Maksida Pirić.

Na pitanje da li će zainteresiranim firmama biti ponuđen iznos veći od 1,5 miliona KM, Pirić je kazala da će o tome odlučiti CIK te da će javnost biti obaviještena.

Podsjećamo, za posao vrijedan 1,5 miliona KM niko se nije prijavio.

To je prvi put da se Centralna izborna komisija (CIK) suočava sa problemom da se nijedna firma, od 24, koliko ih je uzelo dokumentaciju, nije prijavila na tender za štampanje glasačkih listića za lokalne izbore.

Planirano je štampanje šest miliona i 800.000 glasačkih listića, a predviđeno je da lokalni izbori koštaju oko 19 miliona KM.

Izvor: Akta

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vršidba ječma, ratari zadovoljni rodom, ali ne i otkupnom cijenom!

Kiša koja je padala prethodnih dana na kratko je...

Poražavajući rezultati: U BiH 187.000 nezaposlenih

U periodu od januara do marta radnu snagu BiH...

Temperature rastu: Danas do 34 stepena

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar...