Odobreno milion KM Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH

/

Odobreno milion KM u korist Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH za realizaciju Programa zapošljavanja pripravnika za 2024. godinu

Na nastavku 48. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu odobren je tekući transfer i usvojen program utroška sredstava u korist Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH za realizaciju Programa zapošljavanja pripravnika za 2024. godinu u iznosu od milion KM.

Svrha Programa zapošljavanje pripravnika (visokoobrazovanih mladih osoba koje nemaju radnog staža/radnog iskustva) je pružiti mogućnost zapošljavanja i osposobljavanja mladih osoba bez radnog staža/radnog iskustva za samostalan rad u struci. Programom će biti obuhvaćeno zapošljavanje nezaposlenih mladih lica sa visokom stručnom spremom (VSS) sa evidencije nezaposlenih lica Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

“Posljednji program zapošljavanja pripravnika bio je 2013. godine. Novousvojenim programom na osnovu kojeg će Zavodu za zapošljavanje, kao realizatoru, biti dodijeljen grant od milion konvertibilnih maraka, po osnovu kojeg ćemo moći da zaposlimo određeni broj mladih visokoobrazovanih lica bez radnog iskustva je vrlo pozitivan i značajan momenat, s obzirom da je prepoznata potreba za ovakvim programom. Pozdravljam odluku Vlade i pozivam poslodavce da se prijave na budući javni poziv koji će Zavod uskoro raspisati, po završetku administrativne procedure”, kazala je direktorica Zavoda za zapošljavanje Tamara Duvnjak – Mitrović.

Članovi Vlade odobrili su Program utroška sredstava za finansiranje, odnosno sufinansiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa za manifestacije iz oblasti sporta i kulture planirane u planu i programu rada Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu za 2024. godinu. Ukupna sredstva za ovaj program iznose 500.000,00 KM.

Na današnjoj sjednici data je i saglasnost na Nacrt organizacionog plana Odjeljenja za komunalne poslove.

Izvor: Akta

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...