Nedžada Fazlić – učenica generacije 2023/2024 u OŠ “Rešad Kadić” u Tešnju

/

Učenica generacije za školsku 2023/2024. godinu u Osnovnoj školi „Rešad Kadić“ Tešanj je Nedžada Fazlić.

Nedžada je rođena 26.3.2009. godine u Zenici, roditelji Halil i Amela Fazlić. Kroz cijelo devetogodišnje školovanje učenica je ostvarila odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta s prosjekom ocjena 5,00, kao i primjerno vladanje.

Učestvovala je na brojnim školskim i općinskim takmičenjima iz matematike, fizike, islamske vjeronauke i historije te sportskim takmičenjima iz košarke, odbojke i rukometa. Triput je osvajala prva mjesta na školskim takmičenjima, a sa sportskim ekipama je jedanput osvojila prvo i jedanput drugo mjesto na općinskim takmičenjima.

Odličnim uspjehom je privela kraju i osnovnu muzičku školu – odsjek harmonika u klasi nastavnika Sulje Srkalovića.

Osam godina trenira gimnastiku u školi gimnastike „I love gymnastics“ i više puta je osvajala prva mjesta na takmičenjima.

“Nedžada je vrijedna, marljiva i uzorna u razredu i cijeloj školi. U slobodno vrijeme se bavi slikanjem i dekupažom. Poslije osnovne škole želi upisati Gimnaziju „Musa Ćazim Ćatić“ Tešanj i trenutne su joj ambicije da studira arhitekturu. Živi s porodicom na Krndiji. Želimo joj da blista i dalje kao i do sada.”- naveli su iz OŠ “Rešad Kadić”

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...