Kerim Mujkanović, učenik generacije 2020-2024 Gimnazije ” Musa Ćazim Ćatić” Tešanj.

/

Završio je Osnovnu školu ” 1. mart ” u Jelahu kao učenik generacije. Kao gimnazijalac pohađao je matematičko – informatički smjer.

Tokom školovanja imao je odličan uspjeh i primjerno vladanje. Kroz sve ove godine u kontinuitetu našu školu, općinu, predstavljao je na različitim nivoima od općinskog do državnog. Takmičio se iz fizike, matematike, informatike te postizao visoke rezultate, prva i druga mjesta na kantonalnim takmičenjima. Dva puta je zauzimao peto mjesto na federalnom nivou iz fizike te uzeo učešće na državnoj olimpijadi. Na takmičenju Klokan matematičar osvojio je prvo mjesto u Bosni i Hercegovini. Uz lično imao je i grupne uspjehe poput takmičenja Physics brawl, gdje su ekipno bili najbolji tim iz BiH.

Za svoj rad nagrađivan je te proglašen jednim od 30 najboljih učenika Federacije BiH.

U okviru slobodnih aktivnosti ŠK Tešanj predstavljao je više puta te postigao uspjehe na državnom nivou.

“Svoj interes i školovanje planira nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Za svaki uspjeh ističe potrebni su podrška, razumijevanje, lična želja i zalaganje.” – navode iz Gimnazije Musa Ćazim Ćatić u Tešnju.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Iako su zdravstveni sistemi u BiH odvojeni, ljudske konekcije pobjeđuju prepreke

Zdravstvo u Bosni i Hercegovini suočava se s nizom...

Bit će velika borba u utrci za načelnika u Doboj Jugu

Da smo već uveliko u predizbornoj kampanji za lokalne...

Uhapšena osoba koja je upravljala ringišpilom u Doboju

Dobojska policija sinoć u 22.30 sati uhapsila je B....

Doboj Jug: Potpisani novi infrastrukturni ugovori

Općinski načelnik Mirnes Tukić je u prostorijama Općine Usora...