Stiže nam toplotni udar: Još danas svježije, a onda rast temperatura do 36 °C

/

Od sutra nam stiže stabilizacija, više sunčanog vremena i porast temperature, što će biti uvod u novi toplotni val koji nas očekuje naredne sedmice.

Danas će u BiH još uvijek biti promjenjivo oblačno vrijeme uz još lokalno kiše i pljuskova sa grmljavinom. Generalno znatno manje padavina u odnosu na četvrtak i srijedu.

Od vikenda, a posebno sljedeće sedmice tražit će se ponovo duboka hladnovina, a tu će biti i saharski pijesak u zraku.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

Drugi dan vikenda u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U ponedjeljak se očekuje dolazak nestabilnijeg vremena sa jugozapada što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

No, prema prognozama AccuWeathera, to će biti samo kratkotrajno, s obzirom da se do kraja sljedeće sedmice očekuje dodatno porast temperature, koja će mjestimično dostizati i 36 stepeni Celzijusa, piše Klix.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poražavajući rezultati: U BiH 187.000 nezaposlenih

U periodu od januara do marta radnu snagu BiH...

Temperature rastu: Danas do 34 stepena

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar...

Odakle dolazi najviše nesigurnih proizvoda u BiH?

Hemijski rizik, rizik od gušenja, strujnog udara, požara ili...