Da li ste znali da se u Teheranu nalazi ulica Bosne i Hercegovine?

/

U srcu iranske prijestolnice Teherana, među bezbrojnim ulicama i avenijama, postoji jedna koja nosi ime Bosne i Hercegovine. Ovaj neobičan i zanimljiv podatak za mnoge može biti iznenađenje, ali iza imena ove ulice krije se priča o prijateljstvu poštovanju između dvaju naroda.

Ulica Bosne i Hercegovine smještena je u sjevernom dijelu Teherana, u kvartu Elahiyeh, prestižnom dijelu grada poznatom po svojim zelenim površinama i modernoj arhitekturi. Kvart Elahiyeh je poznat kao mjesto gdje se nalaze brojni šoping centri, restorani i butici.

Gradske vlasti su odlučile nazvati ovu ulicu po Bosni i Hercegovini u znak prijateljstva i uvažvanja nakon agresije na našu zemlju.

IRAN TEHRAN 2022 - bosnia and Herzegovina St خیابان بوسنی هرزگوین

U ulici se nalazi poznati tržni centar Melal Boutiqe Mall, kao i brojni restorani i parkovi.

Za posjetioce Teherana, šetnja Ulicom Bosne i Hercegovine može biti prilika da se upoznaju s dijelom historije koji je povezao dva naroda preko hiljada kilometara, piše Klix.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Širom BiH danas na snazi crveni meteoalarm, najavljene temperature do čak 40 stepeni

Federalni hidrometeorološki zavod je izdao crveno upozorenje za šire...

Sezonska groznica u Neumu: Za vikend se očekuju 100% popunjeni kapaciteti

Davor Krešić, potpredsjednik Udruge hotelijera Općine Neum, gostovao je...

Hadžije iz BiH obavile sve obrede, danas prve grupe idu za Medinu

Hadžije i hadžinice iz Bosne i Hercegovine obavile su...

Za sutra izdato crveno upozorenje zbog visokih temperatura

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za sutra crveno upozorenje...