Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

/

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz cijelo devetogodišnje školovanje učenica je ostvarila odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta s prosjekom ocjena 5,00, kao i primjerno vladanje.

Učestvovala je na brojnim školskim, općinskim i kantonalnim takmičenjima iz matematike i fizike, te sportskim takmičenjima iz košarke i odbojke. Sedam godina je trenirala karate u Karate klubu “Doboj Jug” i Karate klubu “Internacional” Zenica gdje je imala zapažene rezulate na državnim i međunarodnim takmičenjima. Svojevremeno je bila vicešampion Federacije BiH u karateu.

Od sportskog saveza Općine Doboj Jug 2018. godine proglašena je za najbolju tehničarku u borilačkim vještinama a 2020. godine i za sportistu godine Općine Doboj Jug u kategoriji pionira.

Poslije završene osnovne škole planira upisati Gimnaziju “Musa Ćazim Ćatić” u Tešnju a nakon toga studirati arhitekturu ili programiranje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BiH i Srbija zajedno rekonstruišu prugu od Rume do Doboja

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o suradnji na...

Ramo Isak: Najpopularniji sam političar

U posjeti Tešnju bio je Ministar unutrašnjih poslova i...

Ramo Isak za ZOS radio: Putem medija sam saznao za odluku Suda BiH

Danas je u posjeti Tešnju bio Ministar unutrašnjih poslova...

ZOS podcast ekskluzivno: Razgovor sa ministrom Ramom Isakom!

Najavljujemo posebno izdanje ZOS podcasta! Sutra ćemo ugostiti Federalnog...