MUP ZDK: Pretresi automobila i zapljene droga u Visokom, Tešnju, Doboju Jug i Žepču!

/

MUP ZDK izveo je opsežnu akciju usmjerenu protiv nezakonite proizvodnje i distribucije opojnih droga. U okviru ove akcije, izvršeni su pretresi u nekoliko općina, uključujući Visoko, Tešanj, Doboj Jug i Žepče, pri čemu je zaplijenjena znatna količina droge te su uhićene osobe povezane s ovim kriminalnim aktivnostima.

Visoko

Dana 18.06.2024. godine, u mjestu Kološići, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres kuće koje koristi lice M.A. (1982) iz Visokog. Prilikom pretresa u kući su pronađeni i privremeno oduzeti upakovan sadržaj praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 4,70 grama, kesica u kojoj se nalazio sadržaj koji asocira na opojnu drogu bruto težine 0,80 grama, drvena tabla sa tragovima praškaste materije, jedna digitalna vaga, dvije flaše sa nepoznatom tekučinom i staklena tegla u kojoj se nalazilo 11 upakovanih sadržaja praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 11,10 grama. Takođe je izvršen pretres putničkog motornog vozila, marke ”Audi”, kojim je upravljao K.A. (1996), sa kojim se u vozilu nalazio K.M.(1987), oba lica iz Breze. Tom prilikom u vozilu su pronađene i privremeno oduzete dvije vrećice sa sadržajem praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 22,30 grama. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo ”Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Sačinjen zapisnik o izvršenom pretresu uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Tešanj

Dana 18.06.2024. godine, u 00,40 sati, u mjestu Potočani, od strane lica F.E. (1996) iz Teslića, izvršeno je krivično djelo ”Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod istog je pronađen upakovan sadržaj praškaste materije koja asocira na opojnu drogu ”Speed”. Pronađena materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Doboj Jug

Dana 18.06.2024. godine, u 12,55 sati, u mjestu Mravići, od strane lica B.A. (1996) iz Tešnja, izvršeno je krivično djelo ”Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod istog su pronađena tri upakovana sadržaja praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “Speed”, bruto težine 3,55 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Žepče

Dana 18.06.2024. godine, u 08,30 sati, u ulici Prvoj, po Naredbi Općinskog suda u Žepču izvršen je pretres kuće i putničkog motornog vozila, marke ”BMW” koje koristi lice V.A.(1986) iz Žepča. Prilikom pretresa u vozilu je pronađena praškasta materija koja asocira na opojnu drogu ”Speed”. Pronađena materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Jednokratna pomoć za 8.160 korisnika egzistencijalne naknade i ratnih vojnih invalida, poljoprivrednicima poticaji u iznosu od 1,7 miliona KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja,...

BKC Kalesija realizuje obilježavanje 250 godina Hasanaginice u ZDK-u

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija...

Ministar Adnan Šabani potpisao 101 ugovor: Za zaštitu okoliša iz budžeta ZDK 1.110.000 KM

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu...

U ZDK na evidenciji nezaposlenih blizu 50.000 ljudi

U evidenciji nezaspolenih Javne ustanove Služba za zapošljavenje Zeničko-dobojskog...