Ministar Čajić posjetio načelnika Jusića i poljoprivredne proizvođače u općini Breza

/

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Čajić sa svojim saradnicima, boravio je u službenoj posjeti općini Breza.

Radnom sastanku, pored općinskog načelnika Vedada Jusića i njegovih saradnika, prisustvovali su i predstavnici Udruženja poljoprivrednika općine Breza, a razgovarano je o aktuelnim problemima u oblasti poljoprivrede i šumarstva. Nakon sastanka, upriličena je posjeta poljoprivrednim proizvođačima animalne i biljne proizvodnje sa područja ove općine.

Ministar Čajić upoznao je poljoprivredne proizvođače s mjerama koje poduzima ovo ministarstvo svojim Programom poticanja poljoprivredne proizvodnje za 2024. godinu, kao i opredjeljenim sredstvima u iznosu od 6.000.000,00 KM, koja su planirana u budžetu Zeničko-dobojskog kantona za sve poljoprivrednike koji ispunjavaju opće i posebne kriterije iz navedenog programa.

Predstavnici Udruženja poljoprivrednika općine Breza podržali su program poticaja te izrazili zadovoljstvo utvrđenim mjerama i aktivnostima.

Ministar je obećao da će nastojati da sljedeću godinu pokuša obezbjediti još veći iznos sredstava u budžetu za sve poljoprivredne proizvođače te na taj način pruži prijeko potrebnu pomoć i veću podršku u cilju unapređenja i povećanja obima poljoprivredne proizvodnje na području ovog kantona.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Delegacija Vlade i Skupštine prisustvovala manifestaciji Stazama oslobodilaca Nemilskog rejona

Udruženje boraca učesnika otporu agresiji Nemilskog rejona 1992 –...

Institucionalna pomoć djeci i omladini oboljeloj od šećerne bolesti u ZDK

Udruženje djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti Zeničko...

Ministar Antonio Šimunović održao sastanak s predstavnicima centara za socijalni rad

Na poziv ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice...

Osamnaestogodišnjak iz Zenice prvi smrtni slučaj od morbila u ZDK, 1.218 zaraženih u ovoj godini

Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) prijavljen...