Doboj: Zbrinuta četiri djeteta povrijeđena u prevrtanju ringišpila

/

Služba hitne pomoći Doma zdravlja u Doboju zbrinula je četiri djeteta povrijeđena u prevrtanju ringišpila u ovom gradu, od kojih nijedno nije životno ugroženo, rečeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Dežurni ljekar hitne medicinske pomoći Ivana Dadić rekla je da su djeca primarno zbrinuta i odmah po protokolu transportovana na dalju dijagnostičku i terapijsku obradu u gradsku bolnicu.

“Uglavnom se radilo o otvorenim povredama glave i lica, kontuzionim povredama. Nismo imali nijedno lice bez svijesti”, navela je Dadić.

Ona je dodala da se o stepenu povreda teško izjasniti, ali da nijedno dijete po primarnom zbrinjavanju nije bilo životno ugroženo.

Prema njenim riječima, poziv da u padu ringišpila ima povrijeđenih Hitna pomoć primila je u 20:00 sati, a na intervenciju su upućena dva službena vozila. Transportovano je jedno povrijeđeno dijete, dok su troje djece donijeli roditelji i prolaznici.

Iz Policijske uprave Doboj Srni je rečeno da u prevrtanju ringišpila u Parku narodnih heroja u Doboju ima povrijeđenih osoba, piše Klix.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Vatrogasci intervenisali u Rosuljama

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj profesionalna...

Iako su zdravstveni sistemi u BiH odvojeni, ljudske konekcije pobjeđuju prepreke

Zdravstvo u Bosni i Hercegovini suočava se s nizom...

Bit će velika borba u utrci za načelnika u Doboj Jugu

Da smo već uveliko u predizbornoj kampanji za lokalne...

Uhapšena osoba koja je upravljala ringišpilom u Doboju

Dobojska policija sinoć u 22.30 sati uhapsila je B....