Jako nevrijeme pogodilo Doboj: Grad pod vodom, saobraćaj u zastoju

/

Danas je Doboj zadesilo jako nevrijeme praćeno obilnim padavinama, vjetrom i grmljavinom. Posljedice ovog nevremena osjećaju se širom grada, gdje automobili imaju poteškoća u kretanju, a stanari okolnih zgrada teško izlaze iz svojih domova.

Situaciju dodatno otežava miris fekalija koji se širi ulicama, jer su se otvorili šahtovi. Građani izvještavaju da je ovaj problem prisutan kod svake obilnije kiše, dok iz Gradske uprave još uvijek nema reakcije na ovaj dugogodišnji problem.

Nevrijeme je počelo u 10.20 časova, a snabdijevanje električnom energijom u gradu za sada je uredno. Međutim, došlo je do djelimičnog prekida saobraćaja nakon što se voda iz šahtova izlila na kolovoz. Zastoji su zabilježeni na raskrsnicama ulica Vidovdanska, Cara Dušana, Kneza Lazara i Hilandarska.

Posebno su pogođene Ulice Kneza Lazara i Jug Bogdana u centru Doboja, koje su ponovo poplavljene usljed jake kiše. Građani apeliraju na nadležne da konačno riješe problem sa kanalizacijom, kako bi se izbjegle ovakve situacije u budućnosti.

Izvor: dobojski.info

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poznat termin dženaze Nermini, brutalno ubijenoj ženi na Pofalićima

Dženaza Nermini Ravlić, rođene Krajina (38), koja je brutalno...

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Od danas putnicima dostupna usluga Fast track/ Brzi prolaz

Po uzoru na mnoge evropske i svjetske aerodrome, od...

Zabilježen pad prometa nekretnina u BiH, slijedi li i pad cijena?

Pad prometa nekretnina, nije uslovio i pad cijena, iako...

BiH dobija još jedan grad

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sinoć je...