Poljoprivrednici u Federaciji BiH najavili proteste ukoliko im ne budu isplaćeni podsticaji

/

Poljoprivrednici Federacije BiH najavili su proteste ukoliko im do 1. jula ne budu isplaćeni podsticaji za prvi kvartal ove godine, rekao je Srni predsjednik Skupštine Udruženja poljoprivrednika FBiH Ermin Veladžić.

Veladžić je rekao da će poljoprivrednici blokirati granične prelaze, auto-put, sjedište Vlade FBiH, te da će tražiti i ostavke premijera Federacije BiH Nermina Nikšića i federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemala Hrnjića.

On je rekao da poljoprivrednici ne prihvataju objašnjenja resornog ministra Hrnjića da odluka o isplati podsticaja zavisi od usvajanja strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Veladžić je podsjetio da je prethodna Vlada FBiH u februaru 2023. donijela uredbu prema kojoj je omogućena isplata podsticaja po starojo strategiji, prenosi Zenit.

“Navodno je Hrnjić tražio da odluka o isplati podsticaja ide na Vladu FBiH, ali kako smo saznali, nije dobila zeleno svjetlo Nikšića”, rekao je Veladžić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poznat termin dženaze Nermini, brutalno ubijenoj ženi na Pofalićima

Dženaza Nermini Ravlić, rođene Krajina (38), koja je brutalno...

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Od danas putnicima dostupna usluga Fast track/ Brzi prolaz

Po uzoru na mnoge evropske i svjetske aerodrome, od...

Zabilježen pad prometa nekretnina u BiH, slijedi li i pad cijena?

Pad prometa nekretnina, nije uslovio i pad cijena, iako...

BiH dobija još jedan grad

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sinoć je...