Određen jednomjesečni pritvor uhapšenima u akciji “Rapid” kod kojih je pronađeno 74 kilograma droge

/

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Adnanu Vuku, Maidu Maslaku, Omeru Čolakoviću i Ziji Novaliću koji su uhapšeni u okviru kacije “Rapid”.

Oni su sumnjiče za krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, potvrđeno je za Klix.ba

U akciji je oduzeto 74 kilograma opojne droge spid, 12 litara amfetaminskog ulja, jedan kilogram amfetamin crystal-ice, devet pvc pakovanja sa više stotina tableta (ectasy), vatreno oružje i municija, više telefonskih aparata i SIM kartica, vaga za precizno vaganje, folije i drugi pribor za proizvodnju i pakovanje opojne droge.

U prethodnom periodu kod saradnika predmetne organizovane kriminalne grupe pronađeno je i privremeno oduzeto osam kilograma opojne droge amfetamin.

Postupajuća tužiteljica Aida Topalović kazala je da se u vezu s ovim predmetom dovodi i Armin Hasić koji se već nalazi u pritvoru zbog drugih krivičnih djela.

Za njega postoji osnova sumnje da je od Vuka preuzeo više od tri kilograma droge.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Od danas putnicima dostupna usluga Fast track/ Brzi prolaz

Po uzoru na mnoge evropske i svjetske aerodrome, od...

Zabilježen pad prometa nekretnina u BiH, slijedi li i pad cijena?

Pad prometa nekretnina, nije uslovio i pad cijena, iako...

BiH dobija još jedan grad

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sinoć je...

U RS izgubljeno 2.600 radnih mjesta

Unija poslodavaca u RS upozorila je na nekoliko negativnih...