Brutalna likvidacija: Čekao žrtvu sat i po ispred firme, pa ispalio deset metaka u nju

/

Policija nastavlja da traga za nepoznatim napadačem koji je jučer u predgrađu Atine s deset hitaca izrešetao Panagiotisa Statisa (54). Prvi rezultati istrage pokazuju da je zločin bio detaljno isplaniran i da ga je izveo profesionalac.

Očigledno je da je napadač danima pratio Panagiotisa i da je detaljno bio upoznat s njegovim dnevnim kretanjima.

Odlučio je da puca u njega ispred njegove firme u trenutku kada u tom dijelu grada nije bilo velike gužve. Ubica je Panagiotisa sat i po vremena čekao ispred firme, ispalio je najmanje deset hitaca u njegov auto, a zatim je na motoru pobjegao u nepoznatom pravcu.

Policija nastavlja da provjerava snimke s nadzornih kamera s okolnih zgrada. Utvrđeno je da ubijeni Panagiotis nije imao krivični dosije, ali da je pre tri godine prijavio da je pretučen. Iako je policija istraživala ovaj slučaj, niko nikada nije priveden ili osuđivan.

Panagiotis je sa jednim partnerom bio vlasnik geodetske radnje, a posljednjih godina vodili su važne projekte na Mikonosu. On je sa svojim kumom kupio zemljište na Mikonosu, na kojem su počeli da grade luksuzne vile. Motiv ubistva policija još uvijek nije otkriven.

Δολοφονία στο Ψυχικό: Πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του | Pronews TV

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Olujno nevrijeme hara regijom: U Beogradu potop, jak vjetar i širom Hrvatske čupao drveća

Obilno nevrijeme pogodilo je Hrvatsku i Srbiju, a ogromna...

Nevrijeme ide prema BiH: Olujne ćelije zahvatile Sloveniju, grad razbijao stakla na autima

Olujne ćelije zahvatile su Sloveniju i u poslijepodnevnim satima...

Apokaliptične scene u Švicarskoj: Nema struje, voda nosi mostove, sve više nestalih osoba

U Švicarskoj se nekoliko osoba vodi kao nestalo u...

Policija u Beogradu pronašla misteriozni trag: Terorista i žena imaju bebu?

Jake snage MUP-a Srbije raspoređene su po Novom Pazaru...