Od rebalansa Budžeta FBiH zavisi jednokratna pomoć za penzionere; Čavalić: Sumnjam da će biti do avgusta

/

Rebalans Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine uz koji je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine vezala jednokratnu novčanu može se očekivati u septembru ili kasnije, rekao je za Faktor Admir Čavalić, predsjednik Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Sumnja da će rebalans biti u julu mjesecu.

Očekivanja penzionera su da se jednokratna pomoć podijeli do avgusta.

– Sumnjam da će rebalans Budžeta Federacije BiH biti do avgusta. Nemamo nikakvih neformalnih ili formalnih naznaka u vezi s tim. Imat ćemo vjerovatno još jednu redovnu sjednicu u julu i onda ide kolektivni godišnji odmor tokom avgusta. Vrlo je realnije očekivati da rebalans budžeta bude u septembru ili pak početkom novembra. To jesu nezgodni termini za rebelans jer se približava novi budžet ali svjedno to je moguće razumijevajući da nemamo naznaka da bi se moglo ići u rebalans, mada očekujem da Vlada ipak ispuni obećanje dato penzionerima – govori Čavalić i dodaje:

– Moguće je u septembru jer je tada izborna kampanja. Najbolji tajming za vladu jeste da to uradi tokom izborne kampanje, da penzioneri dobiju jednokratnu pomoć. Istina to nije nikakvo rješenje za njih, to je pružanje određenog vida pomoći.

Nepoznato je koliko će iznositi jednokratna pomoć za penzionere.

Na Skupštini Saveza udruženja penzionera u maju u Sarajevu, doneseni su zaključci da se od Vlade FBiH traži pomoć od po 200 KM pomoći za penzionere čije penzije ne prelaze 1.000 KM i po 100 KM za one sa penzijama iznad 1.000 KM, piše Faktor.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ko ima pravo na povrat poreza u FBiH. Saznajte kako podnijeti zahtjev za povrat

U Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine su objasnili...

Drogu bacio u WC šolju, pa komšiji začepio odvod

Policijska akcija koja bi se mogla podvesti u rubriku...

Građani iz regije za šest mjeseci u BiH potrošili 41,7 miliona KM

Da naše komšije iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore...

Izvoz stagnira, uvoz dostigao vrijednost od 4,5 milijarde KM

Vijeće ministara BiH usvojilo je Analizu trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih...