Sramota u BiH: Godinama prikupljali pomoć za lažno liječenje maloljetnog sina, potrošili skoro 140.000 KM!

/

Općinski sud u Bosanskoj Krupi nepravosnažno je osudio vanbračne supružnike Sadrija Elvisa (32) i Bećirević Fahretu (27) iz Bosanske Krupe jer su lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu veći broj lica da vrše uplate na ime humanitarne pomoći za liječenje njihovog malodobnog sina kojemu liječenje nije bilo potrebno, te su tako skupili i u svoju korist potrošili 138.300,97 KM. Na navedeni način vanbračni supružnici su počinili krivično djelo prevare.

Sud je prvooptuženom Sadrija Elvisu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, te mu istovremeno uz njegov pristanak kaznu zatvora zamijenio radom za opće dobro na slobodi u trajanju od 70 radnih dana. Drugooptuženoj Bećirević Fahreti izrečena je uvjetna osuda u trajanju od 6 mjeseci zatvora s rokom provjeravanja od 2 godine.

Sud je po prijedlogu Tužilaštva izrekao mjeru kojom se optuženima oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u ukupnom iznosu od 138.300,97 KM.

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je u postupku dokazalo da su vanbračni supružnici ovu prevaru izvršili u periodu od 01.01.2015. godine do 14.02.2023. godine služeći se društvenim mrežama, te da je na takav način na njihove privatne transakcijske račune izvršeno ukupno 2398 uplata fizičkih i pravnih lica.

Predmetna presuda još nije stekla svojstvo pravosnažnosti – navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, prenosi Depo.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poginuo motociklista u teškoj saobraćajnoj nesreći, saobraćaj obustavljen

Na području Živinica jutros se dogodila saobraćajna nesreća u...

Ubijen maloljetni migrant iz Sirije u BiH

Sinoć ubijen migrant u Bihaću. To je za "Avaz"...

Lažni potpisi, stvarna šteta: Bivši uposlenik uhvaćen u prevari sa gorivom u Tešnju!

Dana 02. septembra 2024. godine, u 09:45 sati, Policijska...

Stravična nesreća u ZDK: Vozilo sletjelo s puta u provaliju duboku 300 metara

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila između Kaknja...