Vlada ZDK izdvojila 470.000 KM za podršku medijima i projekte nevladinih organizacija

/

U sjedištu institucija Zeničko-dobojskog kantona potpisani su ugovori sa 124 aplikanta kojima su putem javnog poziva odobrena sredstva za finansiranje njihovih projekata, a za koje je sa pozicije Ureda premijera izdvojeno 470.000 KM.

Radi se o projektima medija, sportskih kolektiva, udruženja iz oblasti kulture, kao i projektima obilježavanja značajnih datuma za ovaj kanton.

– Najniži iznos ove godine koji je predviđen pozivom je 500 KM, a najviši 15.000 KM. Nijedno udruženje koje je ispunilo formalne uslove nije odbijeno i dodijeljen im je određeni iznos, u odnosu na opis projekta i traženi iznos koji je naveden u aplikaciji – rekao je premijer Nezir Pivić.

Naglasio je da je svjestan da odobreni iznosi nisu dovoljni za zadovoljenje svih finansijskih potreba za realizaciju projekata za koje su aplikanti aplicirali, ali da se ovom podrškom žele podržati aktivnosti kojesu značajne za građane, a kroz podršku rada medija doprinijeti informisanju građana o radu institucija ovog kantona.

Zeničko-dobojski kanton nema svoju radio-televiziju pa se informacije o radu i aktivnostima institucija koje objavljuje Press služba plasiraju posredstvom lokalnih radio-televizija, portala i štampe.

Premijer Pivić je najavio skoro raspisivanje drugog javnog poziva, za koji su rebalansom budžeta osigurana sredstva u iznosu od 170.00 KM, a na koji će se moći prijaviti isključivo udruženja, mediji ili organizacije koje iz nekog razloga nisu dobile podršku ili eventualno nisu aplicirale na prvi javni poziv.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Delegacija Vlade i Skupštine prisustvovala manifestaciji Stazama oslobodilaca Nemilskog rejona

Udruženje boraca učesnika otporu agresiji Nemilskog rejona 1992 –...

Institucionalna pomoć djeci i omladini oboljeloj od šećerne bolesti u ZDK

Udruženje djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti Zeničko...

Ministar Antonio Šimunović održao sastanak s predstavnicima centara za socijalni rad

Na poziv ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice...

Osamnaestogodišnjak iz Zenice prvi smrtni slučaj od morbila u ZDK, 1.218 zaraženih u ovoj godini

Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) prijavljen...