U BiH regulacija romobila u saobraćaju na čekanju

/

U Bosni i Hercegovini, korištenje električnih trotineta postaje sve raširenije, što je rezultiralo porastom saobraćajnih nesreća u kojima su ova vozila uključena.

Iako je ovaj trend sve prisutniji, vlasti u BiH još uvijek nisu usvojile zakonsko rješenje koje bi reguliralo upotrebu električnih trotineta u saobraćaju.

Ovakva situacija stavlja u izazovne okolnosti kako korisnike trotineta, tako i sve ostale učesnike u saobraćaju, jer nedostatak jasnih propisa može doprinijeti većem broju nesreća i rizicima po bezbjednost.

Vlasti u BiH suočavaju se s izazovom da usklade regulativu u skladu s međunarodnim standardima i praksama drugih zemalja koje već imaju definisane zakonske okvire za upotrebu električnih trotineta.

Očekuje se da će usvajanje zakona pružiti jasnije smjernice za sigurno korištenje električnih trotineta i smanjiti rizik od nesreća u saobraćaju.

Izvor. crna-hronika

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vlada Federacije BiH dodjeljuje 2,3 miliona litara dizela poljoprivrednicima

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je da...

Most je davno gotov: Kada će konačno biti završen granični prijelaz u Gradišci

Zbog velikih gužvi na Graničnom prijelazu Gradiška, i građani...

Snažan zemljotres pogodio BiH, još nema podataka o jačini

Snažan zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, a prema...

Još danas hladnije, od sutra lagani rast temperatura

U Bosni pretežno oblačno vrijeme većinom sa slabom kišom....