Pitanje građana: Koliko je beba rođeno u ovoj godini u Tešnju?

/

U našu redakciju je pristiglo i pitanje u kojem naš čitatelj pita koliko je beba rođeno u ovoj godini u Tešnju.

Prema zvaničnim podacima u prvih 6 mjeseci ove godine na području općine Tešanj rođeno je 130 beba.

Tako je u januaru rođena 31 beba i to 14 muških i 17 ženskih beba. Već u februaru taj je broj povećan pa općina Tešanj bilježi rođenje 34 bebe, i to 15 muških i 19 ženskih beba.

U mjesecu martu tekuće godine rođeno je 14 muških i 10 ženskih beba, a tokom aprila rođen je isti broj beba odnosno 10 muških i 14 ženskih beba.

Dvadeset novih stanovnika je rođeno tokom mjeseca maja pa je tako na svijet došlo 10 muških i 10 ženskih beba. U junu je taj broj bio neznatno veći pa je zabilježeno rođenje 21 bebe, odnosno 13 muških i 8 ženskih beba.

U istom periodu općina Doboj Jug je postala bogatija za 13 beba, a Usora za pet beba. Na području općine Maglaj tokom prvih šest mjeseci ove godine evidentirano je rođenje 69 beba. Inače na području cijelog ZDK u prvih šest mjeseci rođeno je 1040 beba i to 537 muških i 504 ženske bebe, navodi se u zvaničnim podacima Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Izvan granica knjiga: Život Bajruzina Hajre Planjca

Nova epizoda našeg podcasta Mikrofon zajednici donosi gostovanje jednog...

Tešanj: U Medakovu gorio pomoćni objekat

Na području općine Tešanj, sinoć je došlo do još...

Tešanj: Vatrena stihija progutala porodičnu kuću (VIDEO)

Sinoć je izbio razoran požar koji je progutao jednu...

Nevrijeme u Doboju: Petrovo i okolna naselja bez struje zbog pada dalekovoda

Područje opštine Petrovo i nekoliko dobojskih naselja ostalo je...