Tropske noći i vreli dani u BiH do kraja radne sedmice

/

U Bosni i Hercegovini sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. U noći u mnogim gradovima se očekuje i tropska noć.

Poslije podne, ponegdje na istoku i sjeveru Bosne mogući su lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29, a najviša dnevna od 34 do 41 stepeni.

U Sarajevu sunčano i vruće. Razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 20, a najviša dnevna temperatura oko 36 stepeni.

Trodnevna prognoza

U srijedu sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. U noći na srijedu, u mnogim gradovima se očekuje i tropska noć. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28, a dnevna od 31 do 37, na jugu 40 stupnjeva.

U četvrtak sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. U noći na četvrtak, u mnogim gradovima se očekuje i tropska noć. Poslije podne i dio večeri u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na jugu 40 stupnjeva.

U petak malo do umjreno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Razvojem oblačnost, u većm dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno padavine mogu biti i obilnije. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 26, a dnevna od 25 do 31, na jugu 35 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Kao i prethodnih dana, nastavlja se trend visokih temperatura koje će nepovoljno djelovati na većinu populacije. Opća slika će biti loša širom zemlje, najlošija na sjeveru i sjeveroistoku. Preporučljivo je izbjegavati duže izlaganje suncu uz obaveznu zaštitu, usljed visokih vrijednosti UV indeksa. Poseban oprez se savjetuje hroničnim bolesnicima, starijoj populaciji i djeci, piše Avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nakon osvježenja, ponovo visoke temperature

U našoj zemlji sunčano. Vjetar slab u Hercegovini i...

Danas oblačno s pljuskovima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

Upozorenje! Zbog visokih temperatura mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobam

Bosnu i Hercegovinu zahvata novi toplotni val, koji će...

U BiH u mjesecu junu 20.2 posto više turista u odnosu na isti period prošle godine

U Bosni i Hercegovini u junu 2024. turisti su...