Doboj Jug: Održano Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom

/

U sklopu projekta „Međuopćinsko sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom“ koji je finansiran od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, općine Doboj Jug i Koalicije Neformalne grupe organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj, na lokalnom izletištu Matoševe dubrave u Mravićima održano je sportsko takmičenje OSI u gađanju iz vazdušne puške i šahu, a nakon toga zajednički ručak i jednodnevno druženje uz kulturno-zabavni program.

Svoje učešće na ovom takmičenju su pored OSI iz Udruženja paraplegičara iz Doboj Juga uzele i OSI iz Saveza CŽR ZDK, Saveza paraplegičara FBiH i OSI iz udruženja Zenice, Lukavca, Tuzle, Zavidovića, Doboja, Teslića, Doboj Istoka i Tešnja, kao i predstavnici drugih NVO sa općine Doboj Jug.

Takođe svoju podršku i učešće u podizanju svijesti o OSI kroz promociju sporta su dali i Forum žena OSI i Aktiv mladih OSI iz koalicije OOSI Regije Doboj.

S obzirom da je ovim projektom sportsko takmičenje bilo takmičarskog karaktera za najbolje takmičare u šahu kao i za najbolje takmičare muškarce i žene u gađanju iz vazdušne puške obezbjeđene su diplome i simbolične nagrade za osvojena prva mjesta.

Svi takmičari su postigli zavidne rezultate u disciplinama u kojima su se takmičili što pokazuje da i osobe sa invaliditetom mogu biti aktivni sudionici razvoja sporta i sudjelovati u životu zajednice s drugima pod jednakim uvjetima.

  • Prvo mjesto u šahu osvojio je Halid Bajramović iz udruženja paraplegičara iz Zenice, drugo mjesto Salko Omerašević iz Zavidovića i treće mjesto Tihomir Marković iz Teslića
  • U gađanju iz vazdušne puške za žene prvo mjesto osvojila je Izeta Bajrić iz Tuzle, drugo mjesto Melisa Husejnović iz Zenice a treće mjesto Jelena Mišić iz Doboja
  • U gađanju iz vazdušne puške za muškarce prvo mjesto osvojio je Muhidin Kaloševac iz Udruženja paraplegičara iz Doboj Juga, drugo mjesto Muhamed Topoljak iz Zenice i treće mjesto Nermin Žižo iz Doboj Juga.

Predsjednik Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize općine Doboj Jug Edib Skulić nije krio zadovoljstvo i zahvalio se Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobjskog kantona, Općinskom načelniku, predstavnicima Koalicije Neformalne grupe OOSI Regije Doboj na finansijskoj podršci, kao i svim ostalim učesnicima na učešću i podršci razvoju invalidskog sporta, a sve u cilju podizanja svijesti o OSI i stvaranju boljeg ambijenta i uslova življenja za OSI na općini Doboj Jug.

U povodu jubileja 20 godina postojanja i rada Udruženja i organizovanja sportskog takmičenja, a u znak zahvalnosti dodijeljeno je i 11 zahvalnica Savezima i OOSI za dugogodišnju saradnju i podršku u razvoju invalidskog sporta na općini Doboj Jug kao i za značajne zasluge u razvoju sveukupne zaštite osoba sa invaliditetom u FBiH, RS i BiH.

Takođe je istakao da se vrijednost ovog sportskog takmičenja ne završava isključivo na borilištima, nego je kasnije na veliko zadovoljstvo svih prisutnih nastavljeno jednodnevnim druženjem u jednoj opuštenoj i veoma ugodnoj atmosferi uz skroman zajednički ručak, osvježenje i kulturno zabavni program.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...