Osumnjičenima u predmetu Black Tie 2 produžen pritvor za tri mjeseca

/

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i produžio pritvor za tri mjeseca osumnjičenima u akciji Black Tie 2.

Pritvor je produžen optuženim Adnanu Smajloviću, Sančezu Jukiću i Aidi Helać koji se u pritvoru nalaze od aprila kada je sprovedena akcija.

Na ročištu koje je održano u petak na kojem je Sud BiH razmatrao prijedlog Tužilaštva, tužitelj je iznio dokaze koji su do sada prikupljeni te obrazložio prijedlog o pritvoru. Prijedlog je upućen zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Oni su uhapšeni u okviru akcije “Black Tie 2”, a sumnjiče se za organizovani kriminal. Osumnjičeni su u okviru predmeta “Zlatko Ibrišimović i drugi”, a dovode se u vezu sa narkokartelom “Tito i Dino”.

Kao dio organizovane kriminalne grupe, koja je djelovala na međunarodnom nivou, kao desna ruka Edina Gačanina u Bosni i Hercegovini bio je Adnan Smajlović. On se tereti da je držao kasu kod sebe i raspoređivao novac.

Također je navedeno da su Smajlović i Halać pohađali obuku za upravljanje helikopterom u Srbiji, piše Klix.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Banke iz FBiH nude povoljnije kamate za građane RS-a nego banke iz Banje Luke

Organizacioni dijelovi banaka sa sjedištem u Federaciji BiH građanima,...

Promjene na tržištu rada: U FBiH porasla nezaposlenosti, u RS i Brčkom se smanjenje”

Na dan 31.7.2024. u Bosni i Hercegovini je bilo...

Pacijenti ogorčeni: Zatvoren centar za vantjelesnu oplodnju koji finansira FBiH

Poliklinika “New life” u Sarajevu, jedan od centara za...

Penzioneri u FBiH pišu peticiju kojom traže povećanje penzija

U Federaciji Bosne i Hercegovine počela je isplata augustovskih...