Maglaj Spirit Weekend 2024: Magija na maglajskoj Gradini uz najveća imena kulture

/

Maglaj Spirit Weekend 2024 obećava da će biti izvanredan kulturni i umjetnički događaj, koji će se održati od 26. do 28. jula na čarobnoj Maglajskoj tvrđavi. Ove godine festival donosi živopisnu proslavu filma, muzike i zajedništva, okupljajući neke od najuzbudljivijih talenata iz regije u zaista jedinstvenom okruženju.

Festivalske svečanosti će započeti u petak, 26. jula, u 20:00 sati završnim događajem kampanje Culture Connects, panel diskusijom kojoj će prisustvovati mnogi umjetnici iz Sjeverne Makedonije, Albanije, te bh književnik Faruk Šehić i direktor Exit fondacije iz Novog Sada, Ivan Petrović. Ovaj pred-festivalski događaj postavit će ton za vikend kulturnog povezivanja i umjetničkog izražavanja. Nakon toga, u 21:00 sat, posjetitelji će imati priliku uživati u projekciji hvaljenog filma “Šešir profesora Koste Vujića,” reditelja Zdravka Šotre. Večer će zaključiti elektrizirajući nastup DJ-a Shadowkid, osiguravajući nezaboravan početak vikenda.

U subotu, 27. jula, publiku očekuje projekcija bh. filma “Ekskurzija” Une Gunjak, zajedno sa kratkim filmom “Sve sa voljom” Nerminke Emrić, talentovane rediteljke porijeklom iz Maglaja. Noć će biti zaključena dinamičnim nastupom DJ dvojca Heat, obećavajući nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje muzike.

Maglaj Spirit Weekend nije samo običan festival; on je simbol jedinstva i saradnje. Ovo je prvi projekat koji zajednički podržavaju Općina Maglaj, Grad Doboj, Općina Žepče, Mladi Evropski Ambasadori, Evropska Unija i kompanija Natron Hayat. Njihovi zajednički napori osigurali su da ovaj događaj ima predispozicije da postigne još veći uspjeh, predstavljajući najbolje što regija od Zenice do Tuzle može ponuditi.

“U veličanstvenom ambijentu Maglajske tvrđave, festival pruža slikovitu pozadinu koja pojačava čaroliju filmova, muzike i sjajna je prilika za cijelu porodicu da uživaju. Jedinstveno okruženje, u kombinaciji sa vrhunskim programom, stvara neusporedivu atmosferu koja nas zaista insipirše da svake godine rastemo i širimo sadržaj” kazao je Adi Softić, predsjednik udruženja “Dictum Factum” koje stoji iza ideje i realizacije festivala.

Maglaj Spirit Weekend 2024 nije samo festival; to je svjedočanstvo snage mladih i kulture u povezivanju zajednica. Ističe važnost podržavanja lokalnih talenata i pružanja platforme za sjaj novih umjetnika. Ovaj događaj je proslava kreativnosti, saradnje i duha mladosti.

Ne propustite ovaj vikend ispunjen kulturnim bogatstvom, kinom pod zvjezdanim nebom i jednom od najljepših plesnih podija u zemlji. Pridružite nam se na Maglajskoj tvrđavi od 26. do 28. jula i doživite iskustvo koje će vas inspirisati!

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Almir Kopić novi je komandir Policijske stanice Tešanj

Dana 10. oktobra 2024. godine, Almir Kopić, dugogodišnji inspektor...

SDP Tešanj: Oštro osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule u Tešnju

OO SDP Tešanj oštro osuđuje nedavni incident u kojem...

Tešanjski policajci uhapsili četiri osobe zbog 12 krađa, tragaju za još jednom

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj su poduzimali intenzivne mjere...

Samo tri godine zatvora za smrt troje Tešnjaka u stravičnoj nesreći

Vrhovni sud Republike Srpske preinačio je presudu Siniši Stevanoviću...