Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

/

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću Centralna izborna komisija BiH će danas organizirati žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću.

Centralna izborna komisija BiH obavijestila je političke subjekte, medije i sve aktere izbornog procesa u BiH da je žrijebanje javno. Nakon provedenog žrijebanja CIK određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću koji će se primjenjivati na Općim izborima u BiH zakazanim za 6. oktobar.

O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno s odlukom biti dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

Izvor: Fokus

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Banke iz FBiH nude povoljnije kamate za građane RS-a nego banke iz Banje Luke

Organizacioni dijelovi banaka sa sjedištem u Federaciji BiH građanima,...

Promjene na tržištu rada: U FBiH porasla nezaposlenosti, u RS i Brčkom se smanjenje”

Na dan 31.7.2024. u Bosni i Hercegovini je bilo...

Pacijenti ogorčeni: Zatvoren centar za vantjelesnu oplodnju koji finansira FBiH

Poliklinika “New life” u Sarajevu, jedan od centara za...

Penzioneri u FBiH pišu peticiju kojom traže povećanje penzija

U Federaciji Bosne i Hercegovine počela je isplata augustovskih...