ZDK: Samo u jednom danu zabilježeno 8 saobraćajnih nesreća, četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede

/

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, jučer u 06:10 sati, u ulici 311. Lahke brigade, općina Kakanj, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala četiri vozila, pri čemu su dvije malodobne osobe povrijeđene.

Prema saopćenju MUP-a ZDK, putničko motorno vozilo marke “Saab”, kojim je upravljao M.A. (2003.) iz Kaknja, ostvarilo je kontakt sa parkiranim vozilima: kombi “Mercedes Sprinter” vlasništvo I.V., “VW Golf” vlasništvo B.A., i “Mercedes” vlasništvo B.T., svi iz Kaknja.

Saputnici iz vozila “Saab”, malodobne B.E. (2007.) i H.M. (2007.), obje iz Kaknja, zadobile su povrede. Nakon ukazane ljekarske pomoći u Službi hitne medicinske pomoći Kakanj, prevezene su u Kantonalnu bolnicu Zenica. B.E. je zadobila teške tjelesne povrede, dok je H.M. zadobila lakše povrede.

Vozač M.A. je lišen slobode zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužioca, te je M.A. ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Na području Zeničko-dobojskog kantona, prema saopćenju MUP-a ZDK, dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ministar Adnan Šabani od izvođača radova zahtijeva veći angažman na izgradnji GGM Zenica

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu...

Alarmantni izvještaji o gradu u ZDK: Strah od velike tvornice, svi bolesni u krugu od 300 metara

“Ovdje smo svi bolesni, samo neki to još ne...

Ponedjeljak, dan žalosti u dvije opštine zbog smrti četvoro mladih

Zbog tragedije u kojoj je poginulo četvoro mladih, Branka...