Vraćaju se velike vrućine: Temperatura ponovo raste u BiH

/

U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 34, na jugu 36 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

Trodnevna prognoza

U nedjelju u BiH sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Ponegdje na sjeverozapadu moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 30 do 36, na jugu do 39 stepeni.

U ponedjeljak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Razvojem oblačnostim, ponegdje u planinskim područjima, moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 33, na jugu 36 stepeni.

U utorak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 36 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada bi se usljed vrućine i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogle javiti tegobe poput nervoze, malaksalosti i glavobolje. Učesnici u saobraćaju trebaju biti oprezniji, naročito u poslijepodnevnim satima. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja. Opšta slika će biti lošija na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Banke iz FBiH nude povoljnije kamate za građane RS-a nego banke iz Banje Luke

Organizacioni dijelovi banaka sa sjedištem u Federaciji BiH građanima,...

Promjene na tržištu rada: U FBiH porasla nezaposlenosti, u RS i Brčkom se smanjenje”

Na dan 31.7.2024. u Bosni i Hercegovini je bilo...

Pacijenti ogorčeni: Zatvoren centar za vantjelesnu oplodnju koji finansira FBiH

Poliklinika “New life” u Sarajevu, jedan od centara za...

Penzioneri u FBiH pišu peticiju kojom traže povećanje penzija

U Federaciji Bosne i Hercegovine počela je isplata augustovskih...