Ministrica zdravstva dr Aida Salčinović sa delegacijom iz BiH prisustvovala otvaranju moderne bolnice “Medicana Zincirlikuyu” u Istanbulu

/

Ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, dr Aida Salčinović boravila je u Turskoj po pozivu turske zdravstvene grupacije Medicana Health Group, gdje je prisustvovala svečanom otvaranju šesnaeste bolnice “Medicana Zincirlikuyu” koja je otvorena u Istanbulu.

Uz ministricu Salčinović u Turskoj su boravili i Omer Cetres, predstavnik ambasade Republike Turske u BiH i Zemira Kadirić, ministrica zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona.

Sa oko 12 hiljada zaposlenih, Medicana, vodeća grupacija turske zdravstvene industrije, sa najsavremenijom medicinskom opremom i jakim zdravstvenim osobljem u ukupno 16 bolnica koje se nalaze u različitim gradovima Turske, pruža zdravstvene usluge po najvišim međunarodnim standardima, pacijentima u zemlji i inostranstvu.

Medicana, koja je međunarodno preferirani brend za sve zdravstvene potrebe od najtraženijih grana do složenih operacija, uskoro će tursku zdravstvenu kulturu prenijeti i u BiH. Naime, planirano je da 17. Medicana bolnica bude otvorena u Sarajevu, do kraja tekuće godine.

Tokom posjete delegacija je imala priliku da se upozna sa visokim standardima i dostignućima ove vodeće zdravstvene grupacije u Turskoj te je razmotrena mogućnost proširenja saradnje u oblasti zdravstva u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BKC Kalesija realizuje obilježavanje 250 godina Hasanaginice u ZDK-u

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija...

Ministar Adnan Šabani potpisao 101 ugovor: Za zaštitu okoliša iz budžeta ZDK 1.110.000 KM

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu...

U ZDK na evidenciji nezaposlenih blizu 50.000 ljudi

U evidenciji nezaspolenih Javne ustanove Služba za zapošljavenje Zeničko-dobojskog...

Skupština ZDK usvojila Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija

Skupština Zeničko-dobojskog kantona usvojila je i javnu raspravu uputila...