Porodica iz Kotlanica se obratila ZOS redakciji: Nepoznati pokrenuli lažni apel za pomoć nakon požara

/

Porodica Sinanović iz Kotlanica našla se u neobičnoj i uznemirujućoj situaciji nakon što je jučer doživjela strašnu nesreću – njihov dom zahvatio je požar.

Srećom, niko nije povrijeđen, no materijalna šteta je značajna. Iako se suočavaju s posljedicama požara, još više ih je iznenadio i zabrinuo apel za pomoć koji se proširio društvenim mrežama.

“Zahvalni smo što niko nije nastradao i što ćemo sami moći sanirati štetu na kući,” izjavila je porodica Sinanović. “No, nismo tražili nikakvu pomoć, a apel koji kruži internetom nije pokrenut od nas niti bilo koga koga poznajemo.”

Apel za pomoć, za koji Sinanovići tvrde da je lažan, izazvao je brojne pozive i poruke podrške, ali i zabrinutost zbog toga što netko koristi njihovu tragediju za vlastite ciljeve. “Još jednom zahvaljujemo svima koji su izrazili svoju podršku, ali nam pomoć stvarno nije potrebna. Molimo sve da ne nasjedaju na ovaj apel,” dodali su za ZOS radio.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović – Izo” Tešanj

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja...

Teslić: Više od 150 ljudi doniralo kosu djeci oboljeloj od karcinoma

U Tesliću je danas održana donatorska akcija “Kosu skrati,...

Doboj:Nova krivična prijava protiv Petrovića i Jerinića

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Tešanj: Vatrogasci gasili požar na automobilu i pomoćnom objektu

Prema službenim informacijama koje je saopćila Civilna zaštita općine...