Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja dao punu podršku novom Zakonu o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica ZDK-a

/

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić ugostio je rukovodstvo Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja ovog kantona, a razgovarano je o položaju demobilisanih branilaca, kao i radu i aktivnostima Saveza.

Predstavnici Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja ZDK-a založili su se za kontinuirano poboljšanje položaja branilačke populacije, dajući punu podršku novom Zakonu o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica, koji je krajem prošlog mjeseca usvojila Skupština ZDK-a.

Premijer Pivić je odao priznanje svim braniocima koji su podnijeli žrtvu u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, odajući posebnu počast dobitnicima najvećih ratnih priznanja – Zlatnog ljiljana i Zlatne policijske značke, koji su se naročito istakli u toj borbi.

Naglasio je da je položaj branilačke populacije među najznačajnijim prioritetima Vlade koju predvodi, što pokazuje nizom konkretnih mjera i programa, a na čemu će intenzivno nastaviti raditi i u narednom periodu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BKC Kalesija realizuje obilježavanje 250 godina Hasanaginice u ZDK-u

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija...

Ministar Adnan Šabani potpisao 101 ugovor: Za zaštitu okoliša iz budžeta ZDK 1.110.000 KM

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu...

U ZDK na evidenciji nezaposlenih blizu 50.000 ljudi

U evidenciji nezaspolenih Javne ustanove Služba za zapošljavenje Zeničko-dobojskog...

Skupština ZDK usvojila Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija

Skupština Zeničko-dobojskog kantona usvojila je i javnu raspravu uputila...