I danas izuzetno toplo uz mogućnost lokalnih pljuskova

/

Danas u našoj zemlji veći dio dana pretežno sunčano i vruće.

Poslije podne u Bosni uz razvoj oblačnosti mogući su lokalni pljuskovi na području Krajine, centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C, lokalno do 42°C.

Prognoza na naredne dane

Sutra. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. U drugom dijelu dana uslijed razvoja oblačnosti moguć je poneki lokalni pljusak u planinskim područjima. Vjetar slab u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C.

U subotu i dalje vruće, ali manje stabilno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C.

U nedjelju prije podne pretežno sunčano. U drugom dijelu dana sve više oblaka uslijed nastupajućeg ciklona sa zapada koji se očekuje u ponedjeljak. Mogući su i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38°C.

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Visoke temperature tokom noći, lošiji san i nemogućnost adekvatnog odmora, dodatno će praviti problem osjetljivim osobama. Kod hroničnih bolesnika moguće su pojačane tegobe u vidu iscrpljenosti, glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Poželjno je planirane aktivnosti prilagoditi jutarnjim satima, boraviti u rashlađenim prostorijama te provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, saopćeno je iz FHMZ.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vlada Federacije BiH dodjeljuje 2,3 miliona litara dizela poljoprivrednicima

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je da...

Most je davno gotov: Kada će konačno biti završen granični prijelaz u Gradišci

Zbog velikih gužvi na Graničnom prijelazu Gradiška, i građani...

Snažan zemljotres pogodio BiH, još nema podataka o jačini

Snažan zemljotres pogodio je Bosnu i Hercegovinu, a prema...

Još danas hladnije, od sutra lagani rast temperatura

U Bosni pretežno oblačno vrijeme većinom sa slabom kišom....