Danas mogući lokalni pljuskovi i grmljavina

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutaranjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući ponegdje u sjevernim i istočnim područjima Bosne, a poslije podne u većem dijelu zemlje. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 °C.

Prognoza za naredne dane

Sutra sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, istočnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 °C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 °C.

U subotu sunčano uz malu oblačnost. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

Biometeorološka prognoza

Nestabilna atmosfera u većem dijelu zemlje uz pojačan osjet sparine uslovit će relativno nepovoljne biometeorološke prilike tokom dana. Pri tome će mirniji san i svježina kao posljedica pada temperature noću, povoljno djelovati i djelimično ublažiti negativne efekte pogoršanja. Promjenjivo vrijeme bi kod osjetljivih osoba moglo doprinijeti umoru te uzrokovati umjerene poteškoće poput glavobolje i lošije koncentracije. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

FBiH ide u novo zaduženje od 50 miliona KM emisijom obveznica

Federacija Bosne i Hercegovine planira novo zaduženje od 50...

Telefoni na čas mogu jedino u svrhu učenja

Sve škole u Srpskoj posjeduju pravilnike koji propisuju u...

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Bosna i Hercegovina

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje (SP) između Bosne...

Visoke cijene studija u BiH, roditelji se zadužuju da plate školarinu

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...