Premijer Pivić i ministar Mušija ugostili mastera Edina Kajevića nakon prijema u Kuću slavnih takekwondoa

/

Pročitaj mi ovu vijest.

0:00 0:00
100

Download Audio

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija ugostili su mastera Edina Kajevića, koji je u petak u Minhenu zvanično primljen u Kuću slavnih taekwondoa.

Premijer Pivić je čestitao Kajeviću prijem u Kuću slavnih, čiji su članovi najpoznatiji majstori taekwondoa iz cijelog svijeta, zahvalivši se što se posvetio radu s mladima udaljavajući ih od pošasti modernog doba.

Naglasio je da Vlada koju predvodi snažno podržava sport i mlade te da TKD Kolektiv Bosna Rudar, na čijem je čelu Kajević, imati podršku i u budućnosti.

Ministar Mušija je rekao da resorno ministarstvo ima senzibilitet prema borilačkim vještinama, posebno taekwondou koji sve više privlači mlade i u najvećoj mjeri je u ovom kantonu popularisan zahvaljujući predanom radu Edina Kajevića i njegovog kluba.

Kajević se zahvalio na prijemu ali i podršci Vlade i resornog ministarstva, navodeći da njegov klub ima čak 27 sekcija u pet gradova i općina Zeničko-dobojskog kantona, s kojima radi 15 certificiranih trenera. Uskoro je planirano širenje i na Tuzlanski kanton, formiranjem po dvije sekcije u Živinicama i Tuzli.

Poznati taekwondo stručnjak iz Visokog, koji je i nosilac više Guinnessovih i svjetskih rekorda, početkom oktobra putuje u Južnu Koreju kao jedini predstavnik BiH na svjetskom okupljanju predstavnika država u kojima se trenira taekwondo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Čelnici KS BiH se zahvalili premijeru te predsjedavajućem i dopredsjedavajućem Skupštine ZDK za pokroviteljstvo priprema mladih košarkaša u Zenici

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dževad Alihodžić, direktorica ženskih...

“Zmajevi” večeras protiv moćne Nizozemske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje Nizozemskoj na...

Streljački klub Tešanj uspješan na 15. međunarodnom turniru Visoko 2024

Ljetna pauza za članove Streljačkog kluba Tešanj završena je...

Prva liga FBiH: Na četiri duela postignuto 17 golova, gosti imali više razloga za slavlje

Odigrana su preostala četiri susreta prvog kola Prve lige...